Private leasing: leasing voor particulieren

De Belg is graag eigenaar van de auto waarvoor hij betaalt. Maar die mentaliteit begint stilaan te veranderen, getuige de opmars van operationele leasing voor particulieren in ons land.

Verschillende constructeurs en leasebedrijven bieden leasingoplossingen aan voor particulieren. Concreet gaat het om een vorm van langetermijnhuur met maandelijkse afrekening. Je moet geen voorschot betalen en de verhuurders of merken offeren hun marges op om een aantrekkelijk tarief te kunnen bieden. Zo kan je bijvoorbeeld een nieuwe auto leasen voor 250 euro per maand. Op het eind van de leenperiode wordt de auto aan de dealer teruggegeven en worden eventuele extra kosten in rekening gebracht in functie van de kilometerstand en de staat van het voertuig. De bestuurder heeft er met andere woorden belang bij om zijn auto als "een goede huisvader" te behandelen.

Interessante formule voor jongeren

In de praktijk is privélease een all-in huurformule met een vooraf bepaalde looptijd en hoeveelheid kilometers. “Het gaat wel degelijk om een operationele lease, met inbegrip van alle mogelijke diensten: BA- en omniumverzekering, rechtsbijstand, btw en wegenbelasting, onderhoud, herstellingen, banden, Europese pechverhelping, enzovoort”, klinkt het bij LeasePlan. Behalve de brandstof (en de boetes) zijn alle kosten verbonden aan het gebruik van de auto dus inbegrepen in de maandhuur.

 

U vindt meer info over leasing voor particulieren in onze Special Financiering.

 

Nuttige links